kosten en verzekering

Van Nature Uitvaartzorg - Kosten

De echte waarde van het afscheid is nooit in geld uit te drukken

Maatwerk

Duidelijk en open over wat iets kost. Aan iedere uitvaart hangt een prijskaartje ,ook als het een “budgetuitvaart” heet. Er blijft altijd een te betalen rekening over. Ik wil voorkomen dat nabestaanden voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Ik werk vanuit een basistarief dat afhankelijk is van het type uitvaart en daarbij komen de kosten voor bijvoorbeeld opbaring, vervoer, drukwerk, bloemen, begraafplaats, crematorium etc. Ik zorg altijd voor een kostenbegroting vooraf. Zodoende weten nabestaanden waar ze aan toe zijn. Ik werk vanuit persoonlijke aandacht en zorg voor de overledene en nabestaanden. Iedere uitvaart is persoonlijk, elk afscheid is uniek. De uiteindelijke kosten hangen sterk samen met de keuzes die u maakt voor de invulling van de uitvaart. Het is goed om te weten dat u de diverse kosten kunt beïnvloeden door voor alternatieven te kiezen. Ik geef u hierin graag advies.

Begroting

In veel gevallen kan ik met u in gesprek gaan voordat er een overlijden plaatsvind. In die gevallen kan ik vooraf een begroting opstellen die we samen in alle rust kunnen bespreken. Bij een plotseling overlijden heb ik binnen enkele uren, uiterlijk een dag, een reële begroting van de kosten.

Verzekering

Van Nature Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten voor iedereen, ongeacht waar u verzekerd bent. Wellicht heeft u een verzekering bij Ardanta, Dela, Monuta of Yarden, of bent u verzekerd in de vorm van een lidmaatschap. Als onafhankelijke uitvaartondernemer kan ik u altijd bijstaan bij het regelen van een uitvaart.

Financieel welbevinden

In de aanloop naar een uitvaart en in de periode erna is het belangrijk om uw financiële huishouding op orde te hebben. Vooraf om te weten waar u aan toe bent. Achteraf om alles op een juiste manier af te wikkelen en weer in te richten voor het leven dat volgt. Ik werk hierbij samen met financieel planner en coach Wilko Knol. Hij biedt u in alle facetten die door een overlijden worden geraakt advies en coaching. Zijn zorg gaat verder dan de administratie. Net zoals ikzelf tijdens de uitvaart naast u sta, zo zal hij dat doen in de afwikkeling van de nalatenschap, het structureren van betalingen, het invullen van formulieren en contact met zorgaanbieders.

Van Nature beeldmerk