Na de uitvaart

Van Nature Uitvaartzorg - Blaadje

“Laat de dood je niet stil houden,

Je enkel stil doen staan.

Praat dan over leven, 

over verder en weer doorgaan.

Terwijl je stilstaat, je beseft

wat je moest laten gaan.” 

Simon Rhijnsburger

Samen

In de week voorafgaand aan de begrafenis of crematie leef ik intensief met u mee. Dat schept een band. Om dit niet zomaar te verbreken blijf ik ook na de uitvaart nog met u in contact. Voor mij gaat uitvaartzorg dan ook verder dan alleen het praktisch regelen van de uitvaart. Het gaat bij mij om verbinding, ruimte geven, oprecht contact en zorg voor de naaste. Mogelijk is er behoefte aan professionele rouwbegeleiding, of is het nodig dat u hulp krijgt in de huishouding of (financiële)administratie. Samen met u kijk ik naar wat er nodig is. De gedachte hierachter is, dat ik u niet zomaar alleen laat maar steeds kijk wat er nodig is. Ik werk vanuit mijn hart en ben ik bij de familie zo lang als nodig is.

Dankbetuiging

Er leven tijdens de week van de uitvaart altijd mensen met u mee. Mensen willen graag hun steun betuigen en medeleven tonen of een helpende hand bieden. Het is goed om deze mensen te danken voor hun medeleven. Dit kan op veel verschillende manieren. Een kaart, een bloem, een persoonlijke noot of informeel samenzijn een aantal maanden na de uitvaart.

Crematie: De As van de overledene

Ongeveer 30 dagen na de crematie krijgt u van het crematorium een bericht dat u kunt besluiten over de asbestemming van uw dierbare. Kiezen hoeft gelukkig niet direct, u heeft hier meestal tot 6 maanden na afloop van de crematie de tijd voor. De as kan op heel veel verschillende manieren worden verstrooid, begraven of bijgezet in een graf, Ook kunt u de as in een urn bewaren of een deel verwerken in een persoonlijk sierraad of ander kunstobject. U heeft de keus, ik licht u er indien gewenst, graag over in.

Begraven: Grafsteen of Gedenkmonument

Op iedere begraafplaats, met uitzondering van sommige natuurbegraafplaatsen, is ruimte voor een grafsteen. Het hoeft overigens niet persé steen te zijn. Een graf kan ook worden afgewerkt met glas, hout, staal of verschillende vormen van kunststof. Van Nature Uitvaartzorg werkt samen met diverse specialisten op het gebied van grafmonumenten. Daarbij is kwalteit en een persoonlijke aanpak bijzonder belangrijk. U heeft de keuze voor een persoonlijk en uniek ontwerp of een gedenkmonument uit de bestaande collectie. Zo kan voor ieder budget en passend bij ieder persoon een mooi en passend grafmonument worden samengesteld.

Samenwerking

Ik werk samen met een aantal gespecialiseerde rouw- en verliesbegeleiders. Maar ook specialisten op fiscaal juridisch en financieel gebied. Ik breng u graag met hen in contact.

Van Nature beeldmerk