Een uitvaartonderneming uit Zeewolde

Als inwoner van de Polderwijk in Zeewolde ben ik goed bekend met alle locaties die te maken hebben met een uitvaart binnen (ons) mooie dorp.

Zeewolde heeft één Algemene Begraafplaats en geen crematorium. Voor een crematie bent u in eerste instantie aangewezen op het Crematorium Almere (35km), Crematorium Yardenhuis van Lelystad (30km) of Crematorium CBA Amersfoort (30km). Voor het organiseren van een plechtigheid heeft Zeewolde een 4 kerkgebouwen en een multifunctioneel gebouw “De Verbeelding”.

In Zeewolde kiezen nabestaanden vaak voor een opbaring thuis of in het verzorgingshuis. Een opbaring elders is altijd maatwerk. Samen zullen we kijken naar de mogelijkheden om iemand op te baren. U wordt hierbij altijd vooraf geïnformeerd over de mogelijkheden. Maar ook een opbaring op een lokatie buiten de gemeente Zeewolde behoort tot de mogelijkheden.

Uitvaartleider in Zeewolde en omgeving

Als uitvaartleider, of begrafenisondernemer, zoals dat ook wel wordt genoemd sta ik, Simon Rhijnsburger in de omgeving Zeewolde voor u klaar. Samen met mijn vrouw Lischa. Zij werkt op de achtergrond mee in de onderneming. Ze heeft een creatieve blik, is scherpzinnig op het gebied van taal en heeft een warme oprechte aandacht voor de mensen om haar heen.

Voor mij gaat uitvaartzorg veel verder dan alleen het praktisch regelen van een uitvaart. Het gaat bij mij om inleving, verbinden, ruimte geven, oprecht contact en aandacht voor de rouw die hard binnenkomt. Ik begeleid nabestaanden met volle aandacht en zorg, en werk daarbij vanuit mijn hart. Ik blijf bij de familie zo lang als nodig is.

Simon en Lischa Rhijnsburger

Algemene Begraafplaats en crematorium in omgeving van Zeewolde

Het pad vanaf de parkeerplaats naar de graven op afdeling 4

Uitvaart Zeewolde op Algemene Begraafplaats

Algemene begraafplaats Zeewolde

De Algemene Begraafplaats in Zeewolde is een mooie ruste begraafplaats aan de rand van het dorp in het groen. Het is er rustig, schoon en netjes. De graven zijn verdeeld over verschillende afdelingen. De oudste graven zijn aan de rechterzijde. Op afdeling 3 zijn onder andere kindergraven en alle nieuwe graven komen op het rustige veld van afdeling 4. Klik op: Algemene Begraafplaats Zeewolde voor een plattegrond van de begraafplaats.

Op de begraafplaats kunt u kiezen voor algemene graven en particuliere graven en urn graven. Er is ook een verstooi-veld voor as. Een particulier graf kunt u voor 20 of 30 jaar ‘huren’ van de gemeente en kan daarna eventueel worden verlengd. De gemeente publiceert ieder jaar de tarieven voor het begraven op de website van de Gemeente Zeewolde.

Crematorium Almere

Het Crematorium Almere is ongeveer 35 minuten rijden vanaf het centrum van Zeewolde. In het crematorium van Almere staat een betrokken team van mensen voor u klaar. Er zijn 2 koffiekamers  en de aula biedt plaats voor ongeveer 125 personen. Er is ook een familiekamer waar in kleine kring afscheid kan worden genomen. Het crematorium straalt een rust uit die over het algemeen als zeer prettig wordt ervaren.

Crematorium Lelystad

Het crematorium in Lelystad heet Yardenhuis van Lelystad. Voorheen droeg dit crematorium de naam Ölandhorst. De reistijd naar dit crematorium is 30 minuten rijden vanaf het centrum van Zeewolde. In het crematorium is een kleine intieme ruimte om afscheid te nemen voor groepen tot 25 personen en een grotere aula voor 50-250 personen met een mooi uitzicht op de laan van de begraafplaats. Verder is er een sfeervolle koffiekamer en een uitstekende catering. De natuurlijke uitstraling van de inrichting biedt alle ruimte om bewust het afscheid van uw dierbare vorm te geven.

CBA Amersfoort

Het crematorium in Amersfoort is een mooi crematorium en wordt beheerd door De Gemeente Amersfoort. Er vinden in dit Crematorium veel crematies plaats, mede door de gunstige prijsstelling. De reistijd naar dit crematorium vanuit Zeewolde is ongeveer 30 minuten. De reistijd kan echter snel oplopen in de spits. In het crematorium is een kleine aula om afscheid te nemen voor groepen tot 50 personen en een grotere aula voor 50-250 personen met een mooi uitzicht op de laan van de binnentuin Verder is er een koffiekamer en een goede catering. Een prettig crematorium en goed ook bereikbaar voor familie vanuit de randstad.

Kerken en zalen in Zeewolde

De RK zaal biedt 150-250 zitplaatsen

Open Haven zaal Rooms Katholiek

Ontmoetings- en vergadercentrum Open Haven

Midden in het centrum van Zeewolde aan het Kerkplein ligt het ontmoetings- en vergadercentrum Open Haven. Het heeft een gastvrije ontvangst met een ruime hal die geschikt is voor een condoleance. Op zondag komen hier vier verschillende kerkgemeenschappen bij elkaar, doordeweeks met name lokale verenigingen. Het centrum kent een diverse  zalen waar een uitvaartceremonie kan worden gehouden. Er zijn ruimtes voor een intiem afscheid voor 15-30 personen. Er is een zaal met 50-100 zitplaatsen. Het Rooms Katholiek deel heeft 250 zitplaatsen en het deel waar de van de Protestantse Gemeente Zeewolde op zondag samenkomt heeft zelfs 350 zitplaatsen.

Goed om te weten: Iedere vrijdag is er markt in Zeewolde. Op die momenten is het niet mogelijk om met een rouwauto het kerkplein op te rijden. Dit is ook het geval als de schaatsbaan in december op het kerkplein is opgesteld.

De Verbeelding Zeewolde

Het paviljoen De verbeelding is in 2000 door René van Zuuk ontworpen. Het markante gebouw is door haar uitstraling en open karakter uitstekend geschikt voor een afscheidsplechtigheid. Het de grote zaal van 20 x 10 m. heeft een moderne uitstraling en biedt plaats aan 150 gasten. Door de grote glazen pui hebben de gasten een mooi uitzicht over het water en de natuur. In verband met de kunstexposities en concerten is De Verbeelding niet altijd beschikbaar. Het is wel “een van de mooiste plekjes van Zeewolde”.

Direct naast het gebouw is ruim voldoende parkeergelegenheid

Naast Het Kruispunt is ruim voldoende parkeergelegenheid

Het Kruispunt

Het nieuwste kerkgebouw van Zeewolde is Het Kruispunt. Centraal gelegen tussen de wijken Polderwijk en Horsterveld, De ruime en lichte kerkzaal heeft een fraai modern interieur en een balkon. De zaal is geschikt voor 150-350 mensen. aansluitend aan de grote zaal is ruimte waar een condoleance kan plaatsvinden en koffie wordt geschonken. Er zijn ook aparte ruimtes waar een overledene op de dag van de uitvaart opgebaard kan worden.

Voor het gebouw is ruimte voor een auto, het luidden van de kerkklok is ook mogelijk

De Schuilhof - Zeewolde

De Schuilhof

Op de hoek van de Elzenlaan staat de De Schuilhof. Een kerkgebouw met een ruime zaal die plaats biedt aan ruim 500 gasten. De kerk heeft een eigen team, gespecialiseerd in de verzorgen van alle faciliteiten rondom een grotere uitvaartplechtigheid. Vanaf deze kerk is het ongeveer 10 minuten lopen naar de begraafplaats. Er wordt vaak gekozen om de rouwauto lopend te begeleiden vanaf de kerk naar de begraafplaats.

Heeft u een vraag over een uitvaart in Zeewolde?