Uitvaartzorg en Coronavirus

Ondanks alles een persoonlijk afscheid

06-54127346

U kunt mij dag en nacht bereiken voor meldingen van overlijden

Update omgaan met uitvaarten en het coronavirus

De gevolgen van het Corona-virus treft ons allemaal. Vanuit de overheid zijn er maatregelen getroffen om de kans op besmetting en verspreiding zo laag mogelijk te houden. Dit heeft grote gevolgen voor de manier waarop we nu uitvaarten organiseren. De instructies van het RIVM zijn steeds leidend. Op deze site houden we de stand van zaken bij en informeer ik je over wat dit in de praktijk exact inhoud. Ook in tijden van Corona kun je een mooie en persoonlijke uitvaart van organiseren.

Tijdens dit corona-virus is een andere prijsstructuur van toepassing waarop de dienstverlening volledig is afgestemd.

Het geeft rust om te weten waar je aan toe bent

Wat kost nu een uitvaart?

Belangrijkste aandachtspunten:

1
Waardig afscheid in kleine kring
2
Regeling ook mogelijk via Facetime, WhatsApp of telefoon
3
Thuisopbaring nog wel mogelijk
4
Online condoleren en digitale rouwkaart
5
Beperkte horecavoorzieningen
6
Let op eigen gezondheid
7
Gepaste afstand houden

Zie onderaan deze pagina voor links naar o.a. het RIVM

Afscheid in kleine kring

Een groot aantal crematoria en begraafplaatsen staan grote groepen mensen niet meer toe. Dit heeft gevolgen voor het aantal mensen die de overledene naar hun laatste rustplaats begeleiden. Het advies is dit te beperken maximaal 30 personen. De meest actuele richtlijnen van het RIVM en van de locatie zelf zijn hierbij leidend.

Regeling ook mogelijk via Facetime, WhatsApp of telefoon

Om besmetting tegen te gaan is het ook goed mogelijk om met gebruik van de moderne communicatiemiddelen met elkaar te communiceren. Dit is nog niet verplicht maar wel aan te raden. We zullen elkaar sowieso wel zien op het moment dat de overledene wordt verzorgd en/of opgehaald. Ook tijdens dit contact kunnen er diverse zaken worden geregeld en besproken. Vooraf kennismaken is wel mogelijk met inachtneming van de geldende omgangsregels.

Thuisopbaring nog wel mogelijk

Voorlopig is het nog wel toegestaan een overledene thuis op te baren, tenzij is aangetoond dat deze met het Corona-virus is besmet. In dat geval zal een overledene direct worden overgebracht naar een uitvaartcentrum. Juist nu in deze tijd kan een thuisopbaring wel bijdragen bij het nemen van een persoonlijk en bewust afscheid.

Online condoleren en digitale kaart

Om toch zoveel als mogelijk mensen te bereiken en hun de mogelijkheid te geven hun medeleven te uiten is het mogelijk om een online condoleanceregister te openen. Hiermee kunt u toch de steunbetuigingen van mensen om u heen ontvangen en is het tevens mogelijk om foto’s, video’s en muziek te uploaden. Van de rouwkaart komt een digitale versie beschikbaar als pdf die gemakkelijk kan worden gedeeld.

Beperkte horecavoorzieningen

Tijdens de uitvaartplechtigheid kan er ook gebruik worden gemaakt van horeca. Hierbij gelden dezelfde richtlijnen als voor restaurants.

Let op eigen gezondheid

Indien er vermoedens bestaan van hoesten, verkoudheid, koorts of kortademigheid dan kan dit een voorteken zijn van een mogelijke besmetting. In zo’n geval wordt het bezoeken van een uitvaart afgeraden.

Gepaste afstand houden

Zoals al bekend wordt handen schudden afgeraden. Op die manier moet de verspreiding van het Corona-virus worden afgeremd. Maar hoe condoleer je de nabestaanden dan wel?  Om toch op een persoonlijke manier medeleven te laten blijken kun je condoleren door bijvoorbeeld je beide handen op de borst te kruisen of een hand op je hart te leggen tijdens het uitspreken van je medeleven. Hou je in ieder geval hierbij aan gepaste 1,5 meter afstand.

Het is mijn doel de nabestaande alle ruimte te bieden die zij nodig hebben het afscheid vorm te geven.

Over mij, Simon Rhijnsburger

“Voor mij gaat uitvaartzorg veel verder dan alleen het praktisch regelen van een uitvaart. Het gaat bij mij om inleving, verbinden, ruimte geven, oprecht contact en aandacht voor de rouw die hard binnenkomt. Ik begeleid nabestaanden met volle aandacht en zorg, en werk daarbij vanuit mijn hart. Ik blijf bij de familie zo lang als nodig is.

Het leven is zo kostbaar dat je het afscheid ervan moet koesteren.”

Klantervaringen

Mijn vader is om 21:25 overleden. Ik heb Simon een uur later gebeld, eerlijk gezegd met weinig verstand van wat er allemaal moest gebeuren. Het enige dat ik wist was dat we een uitvaartondernemer nodig hebben om alles te regelen. Ook al was het erg laat, Simon kwam direct naar ons toe. Vol met respect en begrip voor wat we meemaakten heeft hij ons stap voor stap geholpen om alles te regelen. Het meest belangrijke is dat hij ons heeft geholpen om op een persoonlijke manier afscheid te nemen van onze lieve vader.

Daphne - via Google

Simon hebben wij ervaren als, begripvol, geduldig, keurig en zorgvuldig. Was er heel snel nadat we hadden gebeld. Hele kleine dingen die net het verschil maken, zo attent en enorm respectvol! Ook aandacht voor kleine kinderen en hoe zij verlies ervaren. Man met passie voor zijn vak! Ontzettend bedankt. Ook voor de nazorg. Ga zo door Simon & team

Marc - via Google ,

Belangrijke links rond uitvaart en het Corona-virus