Kosten

Duidelijk en open over wat iets kost

Wat kost een uitvaart?

Het gevoel van een mooi en waardig afscheid is niet in geld uit te drukken. Wel help ik je steeds met het in de hand houden van de kosten. Daarom ben ik graag duidelijk en open over wat iets kost. Aan iedere uitvaart hangt nou eenmaal een prijskaartje. Reken bij een begrafenis op gemiddeld € 8.000 en bij een crematie ongeveer € 6.000.  Ik wil graag voorkomen dat nabestaanden voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Ik werk met een basistarief dat afhankelijk is van het type uitvaart en daarbij komen de kosten voor bijvoorbeeld kist, opbaring, vervoer, drukwerk, bloemen, begraafplaats, crematorium etc. Je kunt ook kiezen voor de vaste prijzen. In dit geval is de dienstverlening en de keuzevrijheid beperkt. Ik zorg altijd voor een kostenbegroting vooraf die we in alle rust bespreken. Zodoende weten de nabestaanden altijd waar ze aan toe zijn.

Maatwerk

Iedere uitvaart is en blijft maatwerk. Toch is het fijn om vooraf een inschatting te kunnen maken wat een uitvaart kost. Ik kom graag bij je langs of spreek ergens af om de wensen voor een uitvaart te bespreken. Dit noemen we een voorbespreking. Een voorbespreking kost geen geld en is helemaal vrijblijvend. Uiteraard kan dit ook deels per telefoon, al geef ik de voorkeur aan persoonlijk contact. Door middel van het formulier “uitvaartwensen” kun je een deel van je wensen invullen welke we vervolgens als basis voor een prijsopgave kunnen gebruiken.
Ik neem, nadat je het formulier hebt ingevuld, binnen één werkdag contact met je op.

Uitvaartwensen

Vaste prijzen

Heb je behoefte aan een kleinschalig afscheid of een afscheid in huiselijke kring met een duidelijke prijs en een beperkte dienstverlening? Dan kan één van de pakketten tegen een vaste prijs je misschien aanspreken. De pakketten omvatten een aantal vooraf afgesproken diensten waarbij de kosten bewust laag blijven. Ook binnen de ruimte die deze pakketten bieden doe ik mijn best om wel de ruimte te geven die nodig is om goed afscheid te kunnen nemen.

Kik hier voor vaste prijzen

Toegankelijk en helemaal van deze tijd

Je kunt mij dag en nacht bereiken voor een melding van overlijden

06-54127346

Vrijheid om te kiezen

Ben je verzekerd bij Yarden, DELA, Monuta, Ardanta of ergens anders; in nagenoeg alle gevallen heb je zelf de keuze wie de uitvaartverzorger is. Ik zie het vaak gebeuren dat mensen denken dat ze de verzekeraar of onderneming op het polisblad moeten bellen. Dit is een misverstand, je hebt als nabestaande de volle vrijheid om zelf een uitvaartverzorger te kiezen. Als vragen je hebt dan ga ik graag met je in gesprek.

De verzekeringsmaatschappij zal na het overlijden het verzekerde bedrag uitkeren. Ik kan deze afhandeling voor je verzorgen, blijft er geld over na de uitvaart? Dan krijg je dit geld gewoon uitgekeerd.

Meer over verzekeringen

Samen keuzes maken

In de week van een overlijden komt er veel op je af. In korte tijd moet er veel gebeuren. Ik vind het belangrijk met jou de beslissingen te nemen als jíj er ook aan toe bent. Stap voor stap, niets overhaasten maar gewoon de tijd nemen. Als het nodig is dan kom ik graag diezelfde avond of volgende dag nog een keer langs om de volgende stap te zetten. Zo heb je als nabestaanden alle tijd om de uitvaart ook echt persoonlijk te maken.

Financieel welbevinden

In de aanloop naar een uitvaart en in de periode erna is het belangrijk om je financiële huishouding op orde te hebben. Voor het opzeggen van abonnementen en contracten bied ik je een online tool waarmee je eenvoudig heel veel instanties tegelijk kunt inlichten over het overlijden. Is het complexer dan adviseer ik contact op te nemen met financieel planner en coach Wilko Knol. Zijn zorg gaat verder dan de administratie alleen. Net zoals ikzelf tijdens de uitvaart naast je sta, zo zal hij dat doen in de afwikkeling van de nalatenschap, het structureren van betalingen, de verkoop van een huis en het invullen van diverse formulieren.