Uitvaartverzekering

Vrijheid om zelf te kiezen

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering of begrafenispolis is een verzekering die (een deel van) de kosten van de uitvaart vergoedt. Deze verzekering keert een bedrag uit na overlijden van de verzekerde. Ik kan deze uitkering voor je  regelen je hier al vooraf over informeren. Het is ook mogelijk dat je bij meerdere verzekeraars een uitvaartpolis hebt. Dat is geen probleem, de bedragen tellen we dan gewoon bij elkaar op.

Het geeft rust om te weten waar je aan toe bent

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Het werkt met een uitvaartverzekering eigenlijk heel simpel: de verzekering heeft een waarde, uitgedrukt in geld waarmee (een deel van) van de rekening kan worden betaald.  Is de waarde van de verzekering hoger dan de totale kosten van de uitvaart? Dan krijg je achteraf nog geld terug. Is de waarde van de verzekering lager dan de totale kosten van de uitvaart? Dan moet je het verschil nog bijbetalen.

Is een uitvaartverzekering verplicht?

Een uitvaartverzekering is zeker niet verplicht. Veel mensen hebben een verzekering omdat deze al in hun jeugd is afgesloten. Zoals bij alle verzekeringen is een uitvaartverzekering ook een verzekering tegen financieel risico dat je mogelijk niet zelf kunt dragen. Kun je het risico wel zelf dragen, omdat je bijvoorbeeld een gevulde spaarpot of andere reserves hebt, dan is een uitvaartverzekering misschien niet eens nodig.

Heb ik vrije keuze?

Er staat op mijn polis een telefoonnummer dat ik moet bellen bij overlijden, wat nu? Met uitzondering van een enkele situatie ben je altijd vrij om zelf te kiezen wie de uitvaart verzorgt. Verzekeraars willen hieraan graag sturing geven en zetten de telefoonnummers van hun franchisenemers op de polissen. Je hoeft deze niet te bellen, je kunt mij gerust bellen en mocht het echt niet anders kunnen dan zal ik je daar open over informeren.

Wat doe ik voor je?

Ik controleer altijd vooraf hoeveel geld de verzekering gaat uitkeren en wat er eventueel bijbetaald moet worden of wat je ongeveer terugkrijgt. Het innen van de verzekeringspolis verzorg ik standaard voor de nabestaanden. Staat op de polis geen bedrag maar een aantal diensten dan laat ik je weten wat de waarde is en welke diensten je hiervoor kunt afnemen.

Bestaat mijn verzekering nog wel?

Er zijn heel veel kleine verzekeraars in de afgelopen jaren samengegaan of overgenomen. Daarom vind je onder deze link: https://checkmijnpolis.nl/oude-polissen/ een lijst op alfabet met oude verzekeraars en de nieuwe verzekeraar . Bent je er niet zeker van of je uitvaartverzekering nog loopt. Ik wil dit graag, vrijblijvend voor je onderzoeken door een polischeck uit te voeren. Hiervoor kun je contact met mij opnemen of een foto van de polis via WhatsApp of e-mail naar mij toesturen.

Over mij, Simon Rhijnsburger

Mijn naam is Simon Rhijnsburger, uitvaartverzorger en overledenenverzorger.  Ik ben 42 jaar en woon samen met mijn vrouw en 4 kinderen Zeewolde. Sportklimmen doe ik graag en ik kan echt genieten van een goed boek of een ouderwetse film.

Al vroeg in mijn jeugd kwam ik regelmatig in aanraking met uitvaarten. Mijn vader werd veel gevraagd als spreker bij uitvaartdiensten en ik ging vaak met hem mee. De persoonlijke verhalen en alle emoties waar ik mee te maken kreeg hebben een blijvende indruk op mij achtergelaten. Ik kon toen nog niet vermoeden dat ik nu zelf met liefde dit werk mag uitvoeren.

Meer over Simon

Klantervaringen

Mijn vader is om 21:25 overleden. Ik heb Simon een uur later gebeld, eerlijk gezegd met weinig verstand van wat er allemaal moest gebeuren. Het enige dat ik wist was dat we een uitvaartondernemer nodig hebben om alles te regelen. Ook al was het erg laat, Simon kwam direct naar ons toe. Vol met respect en begrip voor wat we meemaakten heeft hij ons stap voor stap geholpen om alles te regelen. Het meest belangrijke is dat hij ons heeft geholpen om op een persoonlijke manier afscheid te nemen van onze lieve vader.

Daphne - 2018-09 - via Google

Simon hebben wij ervaren als, begripvol, geduldig, keurig en zorgvuldig. Was er heel snel nadat we hadden gebeld. Hele kleine dingen die net het verschil maken, zo attent en enorm respectvol! Ook aandacht voor kleine kinderen en hoe zij verlies ervaren. Man met passie voor zijn vak! Ontzettend bedankt. Ook voor de nazorg. Ga zo door Simon & team

Marc - 2019-02 - via Google ,

Simon geeft in de moeilijke tijd van afscheid nemen, door de begeleiding net dat beetje meerwaarde. We ervoeren dat als fijn, liefdevol en respectvol. Ook door de aandacht voor onze kinderen, die er bij betrok was erg fijn. In z’n periode dat je écht “geleefd” word is hij er voor je met goede raad en advies en brengt rust in z’n moment.

Wilco - 2019-11 - via Google, Your Content Goes Here
Lees meer reviews

Een uitvaart voor de juist prijs

Iedere begrafenis of crematie is maatwerk. Er is natuurlijk wel een verschil tussen een klein en intiem afscheid en een groots afscheid dat ruimte biedt aan vele belangstellenden. Het gevoel van een persoonlijke uitvaart is nooit in geld uit te drukken. Wel help ik je steeds met het in de hand houden van de kosten.

Meer informatie over kosten

Veteranenuitvaart

Van Nature Uitvaartzorg heeft ruime ervaring in uitvaarten van veteranen die met een militair protocol willen worden begraven of gecremeerd.

Naar veteranenuitvaart